De flesta thailändare vill fortfarande att eleverna ska bära skoluniformer, enligt Nida Poll

Nationellt —

Enligt en undersökning från National Institute of Development Administration (Nida) säger 80.53 % av de tillfrågade att de fortfarande vill att thailändska elever ska hålla sig till att bära standardiserade skoluniformer.

Enkäten, som genomfördes från den 21 till den 23 juni med 1,310 15 svarande över 59.47 år, visade att XNUMX % av de tillfrågade uppgav att de stöder fortsatt tillämpning av skolans klädkod.

En betydligt lägre andel, 20.69 %, föreslog att elever skulle få bära alternativ klädsel (som fritidskläder) under speciella vardagar. Samtidigt förespråkar endast 4.73 % att skolans klädkod helt avbryts.

Resultaten visar också att 80.53 % av de tillfrågade anser att skoluniformer främjar disciplin, medan 11.53 % nämner att skoluniformer lägger en ekonomisk börda för föräldrarna.

På frågan om hur många dagar i veckan eleverna ska få bära alternativ klädsel väljer 47.60 % av de som stöder eftergiften en dag i veckan.

Andra intressanta fynd om skoluniformen är följande:

  • 23.82 % – skoluniformer bidrar till elevernas säkerhet.
  • 21.76 % – skoluniformer hjälper föräldrar att spara pengar.
  • 20.23 % – skoluniformer är en åtgärd för att förhindra identitetsstöld.
  • 18.17 % – skoluniformer är en källa till stolthet för elever/föräldrar.
  • 10.00 % – skoluniformer är inte tillämpliga i alla situationer.
  • 6.18 % – skoluniformer är ett medel för social stratifiering.
  • 2.29 % – skoluniformer är en symbol för förtryck/auktoritärism.
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.