Pattaya City till Stop Street Vendors på Walking Street från måndagen den 3 juli

Pattaya, Thailand-

Pattaya City-tjänstemän skickade ut ett brev till Walking Street-företagare tidigare i veckan och informerade dem om en kommande förändring av nuvarande policyer och procedurer.

Från och med måndagen den 3 juni kommer gatuförsäljare och stånd som inte ingår i en licensierad byggverksamhet att behöva tas bort helt från Walking Street, enligt meddelandet nedan från Pattaya City tjänstemän.

En exakt anledning till förändringen gavs inte av Pattaya City, även om vissa spekulationer på sociala medier var att den var riktad mot otillåtna cannabis- och alkoholförsäljare som sålde över hela gatan. Detta var dock bara spekulationer. Det är oklart om mat- och klädförsäljare skulle tillåtas att fungera på sidovägg eller om det skulle tillämpas på hela Walking Street-området.

Detta är inte första gången Pattaya City har försökt att förbjuda gatuförsäljare och matvagnar från Walking Street under åren och det är oklart hur permanent en förändring detta kommer att bli.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/