Pattaya-tjänstemän föreslår att anställa bättre ljusdekoratörer för att förbättra stadens festivaler

FOTO: สายตรงนายกเมืองพัทยา

Pattaya —

Vid ett rådsmöte onsdagen den 28 juli föreslog Pattayas rådsmedlemmar borgmästaren att anställa bättre ljusdekoratörer för att förbättra stadens festivaler för att locka turister mer effektivt.

Rådsmedlemmarna Mrs. Jidapha Suwattaporn och Mr. Anupong Buddhanawarat tog upp frågor angående installationen av dekorativa lampor vid stadens kommande festivaler igår.

De sa att de var oroliga över belysningen under viktiga händelser som nyåret, julen och firandet av kung Taksin den stora minnesdagen, som förväntas dra tusentals turister.

Frågan var om en tillräcklig budget har avsatts för belysningsdekorationerna och om de inblandade proffsen är skickliga och erfarna eller inte.

Mrs Jidapha kommenterade att hon var missnöjd med belysningen under förra årets evenemang eftersom den enligt hennes åsikt inte uppfyllde folks förväntningar på Pattaya som ett turistmål i världsklass.

Samtidigt föreslog herr Anupong att staden skulle anställa några skickliga yrkesmän för att göra jobbet. Han nämnde att när Pattaya försökte hantera installationerna själv, blev ett stort antal glödlampor så småningom ofunktionella och måste slängas.

Pattayas borgmästare Poramase Ngampichet svarade på förfrågan och sa att han redan har instruerat relevanta tjänstemän att bara välja skickliga yrkesmän.

Han medgav på grund av begränsningar när det gäller personal, utrustning och budget, att de tidigare festivaldekorationerna kanske inte var i nivå med folks förväntningar.

Men efter att ha fått den nya budgeten såg Poramase till att dekorationerna kommer att vara lika vackra som de på andra turistmål i världsklass.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.