Thailand framstår som hotspot för internationella filmskapare

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailand har visat sig vara en attraktiv destination för utländska filmskapare, med över 200 internationella filmer inspelade i landet under första halvåret i år, vilket resulterade i en intäkt på 1.84 miljarder baht.

Biträdande regeringens taleskvinna Tipanan Sirichana tillkännagav de uppmuntrande siffrorna den 29 juni, och betonade regeringens orubbliga stöd för att främja Thailand som en idealisk plats för globala filmproduktioner.

En av de senaste utländska filmerna som spelas in i Thailand är en Warner Bros Discovery-produktion centrerad kring det thailändska köket. Det thailändska stjärnparet Prin "Mark" Suparat och Kimberley Anne Woltemas spelar huvudrollerna i denna amerikanska produktion, som visar upp pittoreska platser över hela landet. Filmen kommer att sändas på HBO och HBO Go, vilket ytterligare lyfter fram Thailands dragningskraft som inspelningsdestination.

Enligt Tipanan återspeglar intäkterna från de 222 utländska filmerna mellan januari och 16 juni en solid tillväxt i branschen. Antalet filmproduktioner ökade med 12 jämfört med samma period förra året, vilket bidrog till en intäktsökning på 132.8 miljoner baht.

Sedan 2016 har Thailand varit värd för cirka 740 filmproduktioner, vilket genererat en total omsättning på 4.86 ​​miljarder baht. Anmärkningsvärt nog, även mitt i utmaningarna från covid-19-pandemin, ägde 121 filminspelningar rum i kungariket. Regeringen betraktar filmning i Thailand som en lukrativ bidragsgivare till landets mjuka makt och en viktig inkomstkälla.

Regeringen insåg potentialen och godkände den 7 februari ett förslag om att höja kontantrabatter för filmproducenter som använder Thailand som inspelningsplats. Kontantabatten höjdes från 15 % och 20 % till 20 % och 30 % under en tvåårsperiod. Dessutom höjdes taket för kontantrabatten per film från 75 miljoner baht till 150 miljoner baht. Dessa åtgärder har framgångsrikt lockat fler filmskapare att välja Thailand som sin föredragna inspelningsdestination.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.