Tjuvar i Pattaya stjäl husporten och arresteras nästan omedelbart

FOTO: เรารักพัทยา

Pattaya —

Två thailändska män stal en stor port från ett hus i Pattaya och greps kort senare.

Händelsen ägde rum i ett hus i Huay Yai-distriktet i Banglamung-distriktet, Chonburi. Klockan 12 den 4 juli fångades två män av CCTV-kameror när de körde in i en by på en motorcykel och stal en stor stålgrind från huset.

De fräcka tjuvarna begick brottet mitt på ljusa dagen. De tog redan då fram ett måttband för att mäta storleken på stålgrinden innan de använde skärutrustning för att ta bort hänglåset. De lyfte sedan upp porten, som vägde nästan 50 kilo, på sin motorcykel sidovagn och flydde från platsen.

Husägaren Sanchai Homchuen berättade för lokala medier att han lämnade in en anmälan till Huay Yai-polisen kort efter händelsen. Som tur var kunde polisen snabbt gripa de två misstänkta som identifierades som Kamolchai Sanoi, 30, och Pongpat Kerdpa, 28.

De skyldiga erkände att de sålde porten som metallskrot för endast 380 baht. De hävdade att de var fattiga och behövde pengarna.

Polisen åtalade de två männen för stöld med en motorcykel som flyktbil. De satt i polisens förvar vid presstid.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.