Thailändsk polis hittar handikappad tysk kvinna med anknytning till misstänkta som påstås ha mördat Hans Peter Mack i Pattaya

Pattaya, Thailand-

Immigrations- och turistpolisen i Pattaya spårade och hittade en handikappad tysk kvinna som var hyresgäst i hemmet där den styckade kroppen av den tyske affärsmannen Hans Peter Mack, 62, upptäcktes tidigt i morse.

Polisen betonade dock att kvinnan inte var misstänkt utan de ville bara intervjua och prata med henne på grund av att hon bodde i hemmet där kroppen av Hans upptäcktes.

Kvinnan, som är handikappad och har svårt att gå, identifierades som Mrs. NICOLE FREVEL), 52, och bodde i hemmet i Chockchai Village Garden 1 där den styckade och stympade kroppen av Hans hittades instoppad i en frys.

Nicole hade flytt till en restaurang i Soi Khao Noi, Moo 5, och upptäcktes gömd i ett litet bakrum runt klockan 5:00 idag, den 11 juli 2023. Hon hade spårats från sin bostad till restaurangen där hon hade gömt sig från brottsbekämpande tjänstemän. Namnet på restaurangen undanhölls av polisen.

När polisen upptäckte hennes gömställe, ska Nicole ha använt en kniv för att skada sig själv i en av sina armar och lämnade ett betydande gapande sår. Hon ska ha ropat åt polisen att hon skulle dö i dag istället för att dö när hon förföljs. Polisen lyckades få kniven ifrån henne och lugna henne och upprepade att hon inte var misstänkt.

Nicole fördes till ett lokalt sjukhus för att behandla sina icke-livshotande sår och pratade med polisen i kväll. Enligt henne bodde hon bara i bostaden när huvudmisstänkte Oraf Thorsten Brinkmann, tysk, som hon känner väl och som också ofta vistades i bostaden, förde frysen med kroppen av Hans Peter Mack till bostaden.

Nicole hävdade för thailändsk polis att hon inte visste vad som fanns i frysen och att hon hotades av Oraf att inte öppna den annars skulle hon skadas. Hon berättade för polisen att hon sov nära frysen i två dagar utan att veta vad som fanns i den tills hon såg nyheten om att frysen spårades och fick panik och kom till restaurangen. Hennes förhållande till restaurangen var oklart och ägaren identifierades inte av thailändsk polis.

Nicole uppgav för thailändsk polis att hon inte visste var de två återstående huvudmisstänkta, herr Oraf Thorsten Brinkmann, tysk, och herr Zahrouk Kareem Uddin, 27, pakistansk, var.

Den tredje huvudmisstänkte, en annan tysk kvinna, överlämnade sig till thailändsk polis i eftermiddags tillsammans med sin advokat.

Nicole återhämtar sig från sina sår på ett lokalt sjukhus och är samarbetsvillig och inte misstänkt för närvarande, enligt thailändsk polis. Utredningen om mordet och motivet bakom Hans Peter Macks brutala död fortsätter dock.

Nicole har förts till ett lokalt sjukhus för sina självförvållade sår.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/