Thailändsk polis bekräftar att två huvudmisstänkta fångades på CCTV tillsammans samma morgon mördade tyska affärsmannen Hans Peter Mack försvann i Pattaya

Pattaya –

Tidslinjen för den tyske fastighetsmäklaren Hans Peter Mack i Pattaya, som senast sågs vid liv på ett lokalt kafé, har klargjorts av thailändsk polis, som bekräftade att två huvudmisstänkta fångades tillsammans på CCTV dagen då Mack försvann.

Våra tidigare berättelser:

En pakistansk-thailändsk man som var den sista kvarvarande fria huvudmisstänkte för det grymma mordet på den tyske fastighetsmäklaren Hans Peter Mack greps i Kanchanaburi.

Chonburis provinspolis berättade för Pattaya News på onsdagen (12 julith), att CCTV-bilder i närheten visar att den 4 julith på morgonen runt klockan 10:00 körde Petra Grundgreif, 51, tysk medborgare, den första misstänkta, en svart SUV utan registreringsskylt fram och anlände och satte sig på baksidan av ett kafé i Soi Thung Klom Tanman .

Olaf Brinkmann, 52, tysk medborgare, den andra misstänkte, anlände på en röd motorcykel till kaféet runt 10:05, där även hans thailändska flickvän arbetar. Han bar ett par skor innan han satte dem på baksidan av Petras SUV parkerad nära restaurangen. Olaf reste sedan med Petra i suven.

Två timmar senare träffade Petra offret Hans Peter Mack på samma kafé som hon besökte på morgonen. Hon berättade för Hans att hon var intresserad av att köpa ett boxningsgym i Huay Yai, Banglamung, som ägdes av Hans. Efter en timmes samtal gick de ut från kaféet som var platsen där herr Hans senast sågs vid liv.

Chonburi Immigration Office berättade också för Pattaya News att en oidentifierad utlänning som fick 1,200,000 XNUMX XNUMX baht på sitt bankkonto samma vecka som Mack försvann som överfördes från Mr. Hans bankkonto kom fram till dem för att rensa sitt namn. Utlänningen drog ut pengarna innan han gav dem till polisen för att visa sin uppriktighet. Polisen namngav inte denna person och sa att de inte var misstänkta och att pengaöverföringen inte var relaterad till mordet och de andra misstänkta.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.