Stormigt väder väntas snart över stora delar av Thailand

Thailand förbereder sig för kraftiga nederbörd och stormigt väder när den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) utfärdade en väderrådgivning den 14 juli. Från den 16 juli till den 20 juli förväntas ett starkt monsundal att påverka de flesta delar av landet, vilket leder till utbredd kraftig regnar.

Enligt väderbyrån kommer monsuntråget gradvis att röra sig från norr till nordöst och den övre centrala regionen innan den förvandlas till en aktiv lågtryckscell över det övre Sydkinesiska havet. Dessutom kommer en ganska stark sydvästmonsun att råda över Andamansjön, södern och viken.

Tjänstemän sa att de förväntade förhållandena skulle resultera i kraftiga regn i hela Thailand, med isolerade områden som upplever mycket kraftiga skyfall i norr, nordost och den centrala regionen inklusive Bangkok och dess närhet, öster och söder.

TMD har utfärdat en varning för svåra väderförhållanden som kan leda till översvämningar och översvämningar, särskilt längs vattenvägar och låglänta områden. Invånare uppmanas att vara försiktiga och vara vaksamma under stormar. Förare bör vara extra försiktiga på vägarna för att säkerställa sin och andras säkerhet.

Förutom kraftiga nederbörd förväntas Andamansjön och övre viken möta starka vindar och vågor som når höjder på 2-3 meter, med åskskurar som orsakar vågor över 3 meter. Som en försiktighetsåtgärd uppmanas småbåtar i dessa områden att stanna på land under denna period och hålla sig uppdaterade om väderprognoser.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning NNT.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/