Pattayas borgmästare besöker hundhem

FOTO: PRPATTAYA

Pattaya —

Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches besökte måndagen den 17 juli 2023 ett hundhem nära staden där 360 herrelösa hundar tas om hand och ges kärlek enligt stadens tjänstemän.

Pattaya Dog Shelter i Khlong Yai, som ligger i Huay Yai-distriktet öster om Pattaya, är en gemensam satsning mellan staden Pattaya och Tony's Emergency Animal Rescue and Shelter. Anläggningen tar för närvarande hand om över 360 herrelösa hundar med 6 flitiga och hängivna personal.

Djuren här förvaltas av Pattaya Natural Reserve Foundation for Stray Dogs och har generellt god hälsa i en gynnsam miljö, säger borgmästare Poramase. Skyddet ger gott om utrymme för hundar att springa och leka, med ett team av specialiserade veterinärer som besöker dem en gång i veckan för att kontrollera deras välmående.

FOTO: PRPATTAYA

Enligt skyddets policy kommer en hund som inte biter eller uppvisar aggressivt beteende mot människor att steriliseras och släppas tillbaka i samhället, medan skyddet kommer att vidta åtgärder mot en hund som är aggressiv och biter.

På Pattaya Dog Shelter har herrelösa hundar en låg dödlighet, och några av dem lever upp till 15 år. Det uppskattas att 300 herrelösa hundar bor i 40 samhällen runt Pattaya, vilket överskrider skyddets kapacitet.

FOTO: PRPATTAYA

Men Poramase sa att staden arbetar för att ta hand om dem, med fokus på sjuka, aggressiva och äldre hundar.

De som är intresserade av adoption eller donation uppmanas att kontakta Pattayas borgmästarkontor eller ringa 080-402-5660.

FOTO: PRPATTAYA
Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.