Falsk hyresvärd bedragare försöker samla in hyra från anställd på Pattaya Cannabis Shop

Pattaya —

En bedragare som utgav sig för att vara hyresvärd försökte ta ut hyra från en anställd i cannabisbutiken i Pattaya men blev omkullkastad när butiksägaren kontaktade sin personal. Tjuven sprang iväg utan att få några pengar.

Idag, den 21 juli, avslöjade Rattanakorn Chobsalang, en 23-årig anställd vid cannabisbutiken Sativa som ligger på Pattaya Second Road, för thailändska medier en märklig händelse där en mystisk man gick in i butiken runt 5:30 den 19 juli och försökte lura honom till att överlämna 25,730 XNUMX för renten.

Rattanakorn beskrev mannen som medelålders, cirka 40-50 år gammal, klädd i en långärmad rutig skjorta, långa byxor och en mask som täcker hans ansikte. Mannen gick in i Sativa-butiken på kvällen den 19 juli och sa till Rattanakorn att han kom för att hämta hyra.

Som om han kollade frågade mannen Rattanakorn om butiksägarens närvaro. Rattanakorn sa att han inte var i butiken och frågade om han hade något bevis på möte med ägaren. Som svar låtsades mannen listigt ha ett samtal på sin telefon och beskrev de förmodade hyresuppgifterna med den falska ägaren, vilket fick Rattanakorn att börja förbereda pengarna.

Men just i det ögonblicket ringde den riktiga ägaren in i butiken, så Rattanakorn frågade om någon hyra skulle betalas idag. Mannen hörde då att den anställde pratade med den riktiga ägaren, så han flydde hastigt från butiken utan att få pengarna.

Rattanakorn avslöjade för The Pattaya News att han inte tydligt kunde se mannens ansikte; dock hade han redan lämnat in en rapport med en CCTV-inspelning av händelsen till Pattaya-polisen. Han varnade andra anställda att vara uppmärksamma i en situation som denna och alltid kontrollera med ägaren innan de betalar några främmande personer som begär betalning.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.