Kraftigt regn i Rayong lämnar hem översvämmade

FOTO: Matichon

Rayong —

Timmar av regn lämnade flera hem i Rayong-provinsen, östra Thailand, översvämmade.

Siam Rayong Rescue Center underrättades om en översvämning som hade översvämmat väg 3191 i Nikhom Patthana-distriktet i Rayong klockan 03:00 idag, den 21 juli. Flera fordon skadades av översvämningsvattnet och några personer klämdes in i sina fordon.

Dessutom rann översvämningsvattnet över till den närliggande byn Gatenipa, vilket orsakade betydande skador på egendom och sänkte över 10 hus. Vattennivån var en meter vid trycktiden.

Efter att ha stängt av strömförsörjningen i byn av försiktighet, hjälpte räddningsmännen drabbade bybor att flytta sina tillhörigheter till högre mark.

Vissa invånare uttryckte sina klagomål till lokala medier och sa att de sov mitt i ett kraftigt regn som varade i mer än tio timmar när vattnet plötsligt forsade in i deras by och fångade dem.

I en brådska att fly evakuerade några bybor sina hus utan att ta med sig något, vilket orsakade betydande förstörelse på deras fastigheter.

Siam Rayong Rescue Center rapporterade klockan 8:00 att översvämningsvattnet höll på att minska, men regnet fortsatte. De varnade invånare i låglänta områden, särskilt nära flodstränder, att vara förberedda på plötsliga översvämningar.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.