Chonburi-polisen beslagtar vapenarsenal från en thailändsk man efter att mannen flaggade med sina vapen på Facebook

Chonburi —

I ett annat framgångsrikt tillslag mot vapen, beslagtog Chonburi-polisen en stor påse med skjutvapen och ammunition från en thailändsk man som gillade att visa upp sina vapen på sociala medier. Mannen lyckades dock fly genom att rusa in i en närliggande skog.

Den anti-illegala vapenoperationen inträffade i Nong Pla Lai-distriktet i Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Poliserna, beväpnade med en domstolsbeslut, slog till mot ett hus fredagen den 21 juli efter att ha fått information om att den manlige husägaren gömde en stor samling vapen i sin bostad.

Informationen inkluderade bilder på den misstänkte som präglade sina vapen på Facebook. Efter att ha väntat ett tag i gömd tid såg polisen slutligen den misstänkte, senare identifierad som herr Watchara Kamjam, en thailändsk medborgare, anlände till hans hus, omedveten om deras närvaro.

Men så fort polisen lämnade sitt gömställe för att arrestera mannen, sprang Watchara snabbt och hoppade från sitt hus in i skogen på hans bakgård för att fly. Polisen splittrades och förföljde honom, men Watchara lyckades skickligt undvika dem med hjälp av hans förtrogenhet med skogen. Polisen genomsökte sedan den misstänktes hus och upptäckte följande:

  • Glock 19 handeldvapen, en med 9 mm kaliber och en annan med 11 mm kaliber
  • Ett Remington 870 hagelgevär
  • Nio skott av 9 mm kaliber, 15 skott av 11 mm kaliber och 17 skott med hagelgevär
  • Två skottsäkra västar och olika vapendelar

Hustrun till Watchara var närvarande i huset när polisen genomförde en husrannsakan. Polisen övertalar hustrun att övertala sin man att kapitulera vid presstid och identifierade henne inte för pressen.

Detta är verkligen inte det första vapentillslaget i Chonburi eftersom polisen just hade arresterat två thailändska män för att ha försökt sälja en Smith & Wesson .38 revolver igår den 20 juli.

Männen hetades av Chonburi-polisen för att åka till ett bostadsrättskomplex där polisen gjorde gripandet. Männen försökte sälja vapnet för 30,000 XNUMX baht men fick till slut pistolen konfiskerad. Nu står de inför många rättsliga anklagelser.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.