Thailands meteorologiska avdelning varnar för mer regn

Thailand -

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har varnat för mer regn särskilt i de östra och södra delarna av Thailand tillsammans med höga vågor i thailändska hav.

TMD har utfärdat ett tillkännagivande för en sjudagars väderprognos från fredag ​​(21 juli) till 26 juli 2023. En måttlig monsun ligger över norra, nordöstra och övre nordöstra Thailand. En stark sydvästmonsun täcker Andamansjön och Thailandbukten.

Det regnar i många delar av Thailand, särskilt i de östra och södra delarna. Vågorna i Andamansjön är upp till tre meter höga och mer än tre meter höga i åskväder.

Människor i riskområden bör vara medvetna om översvämningar. Båtar i södra Thailands viken bör fortsätta med försiktighet. Båtar i övre Thailandbukten och i Andamansjön bör hålla iland.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.