Tidigare fotbollsdomare mördar en kvinna i Pattaya och tar senare sitt eget liv

Pattaya —

En thailändsk man, som rapporteras vara en före detta fotbollsdomare i en välkänd thailändsk liga, mördade fruktansvärt en kvinna i Pattaya genom att knivhugga hennes kropp och skära halsen av henne. Mannen tog därefter sitt liv på platsen för det chockerande mordet.

En videonyhetsrapport från vårt team kan ses här, men känsliga tittare bör använda diskretion.

Den misstänkte viftade med en lång kniv när poliserna anlände till olycksplatsen, en trevånings stuga, kafé och butikshus på Jomtien Beach Road i Chonburis Banglamung-distrikt lördagen den 22 juli kl. 11:15, Pol. Kapten Chonlawit Athiphansi avslöjade för The Pattaya News.

Den misstänkte, som senare identifierades som 57-åriga Mr. Sunthorn Porjai, en fitnesstränare och en före detta domare i Thai League fotbollsligan, verkade ha ådragit sig ett hemskt sår på halsen och var i ett desperat tillstånd.

Han höll ett 40 cm långt, tandat blad med en rem runt handleden, täckt av blod. När han såg att Sunthorn höll på att svimma av sin skada, Pol. Kapten Chonlawit och andra officerare bestämde sig för att ladda och avväpna honom innan han fördes till Pattayas sjukhus. Sunthorn dödförklarades dock senare av sin svåra skada.

På platsen för händelsen har Pol. Kapten Chonlawit upptäckte också en avliden kvinna som låg i en blodpöl bakom en disk. Den thailändska kvinnan, 51-åriga Mrs. Saowajee Lekkhian, identifierades som ägaren till lodgen där den fruktansvärda händelsen ägde rum. Saowajee fick flera dödliga knivhugg i buken, ryggen, halsen och skärsår i huvudet. Hon dog på platsen.

Pattaya News intervjuade en motorcykeltaxiförare som bevittnade händelsen, Mr. Kob (alias). Han uppgav att han hörde höga skrik från en kvinna, så han sprang snabbt för att se vad som hände.

När han närmade sig upptäckte Kob att den misstänkte använde en kniv och betedde sig frenetiskt, skär sin egen hals och upprepade gånger knivhugg sig själv. Kob ropade att folk skulle komma och hjälpa till och försökte ingripa, men angriparen viftade med kniven mot honom och hindrade honom från att komma nära.

Kob noterade att den misstänkte också försökte krypa till den avlidna kvinnan för att attackera henne. Så småningom fick räddare i närheten som hade kommit för att hjälpa, Pattaya Beach-livräddarna, ta tag i den misstänktes ben innan de släpade bort honom från brottsplatsen för att få kontroll över situationen.

I en intervju med den avlidna kvinnans man, Prakort Lekkhian, 58, uppgav han att han hade bott med offret i 20 år och att de hade två barn tillsammans. Prakort sa att han inte hade någon aning om orsaken till händelsen.

Samtidigt har chefen för Pattayas polisstation Pol. Överste Thanapong Phothi antog att orsaken till händelsen kan bero på en hemlig affär mellan den misstänkte och offret.

Thanapong sa att den avlidne en gång hade lämnat in en anmälan till Pattaya-polisen, där han uppgav att den misstänkte hade hotat henne via telefon. Polisen kommer dock att skynda på en utredning för att hitta den exakta orsaken till händelsen.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.