Gå framåt Ledaren Pita dyker upp i Pattaya inför jublande folksamlingar

Pattaya —

Move Forward-partiets ledare Pita Limjaroenrat gjorde ett framträdande på Jomtien Beach lördagen den 22 juli för att tacka sina anhängare i Chonburi-provinsen.

När Pita talade på en lastbilsflak mitt i sporadiskt regn, meddelade Pita att han skulle hålla sitt löfte om att bilda en "folkregering" tillsammans med sju andra politiska koalitionspartner.

Han sa att han kommer att fortsätta kämpa trots de utmaningar han står inför, och uppmanade folket att inte tappa hoppet eftersom detta bara är början.

Den 13 juli misslyckades Pita i sitt försök att bli landets 30:e premiärminister eftersom han inte kunde samla tillräckligt med röster i parlamentet. Han stängdes också senare av från tjänsten av charterdomstolen, som för närvarande utreder hans aktieinnehav i media.

Den 19 juli, parlamentet röstade emot att nominera Pita för andra gången till posten som premiärminister, vilket i princip stängde hans chans att säkra ledarplatsen.

Men när han talade med sina anhängare i Chonburi, sa Pita att han och hans parti skulle göra sitt bästa för att uppfylla sitt åtagande att skapa en folkregering.

"Den som vill vända oss ryggen är fri att göra det. Om du aldrig lämnar oss räcker det”, sa Pita.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.