Thailändska tjänstemän klargör godkännande av nöjesställen dygnet runt i Pattaya-området: Endast U-Tapao Airport Area

Rayong –

Den thailändska regeringen har godkänt ett förslag om att tillåta nöjesställen att fungera 24 timmar om dygnet endast i området U-Tapao International Airport för att öka turismen. Thailändska tjänstemän och representanter för nöjesföreningar har sedan dess förtydligat efter att det ursprungliga förslaget också verkade täcka Pattaya att så inte är fallet för närvarande.

Vår tidigare historia:

Den thailändska regeringen har godkänt ett förslag om att tillåta nattlivsställen i området Eastern Economic Corridor (EEC) att fungera 24 timmar om dygnet för att möta turisternas växande behov.

Damrongkiet Pinitkarn, sekreterare för Pattaya Entertainment Association, berättade för Pattaya News att det thailändska kabinettet HAR godkänt att tillåta 24-timmarsdrift av nöjesställen men endast i området U-Tapao International Airport och planeras att utvecklas i flygplatsstaden. Denna ersättning är i första hand till servicepassagerare som väntar på sina flyg så att de kan beställa alkohol att dricka och inte för natt- och dagstränder och nattklubbar. Detta förslag om 24-timmarsverksamhet påverkar för närvarande inte nöjesställen i Pattaya, förtydligade Damrongkiet.

Damrongkiet tillade att nöjesställens ägare i Pattaya fortfarande strävar efter en laglig stängningsförlängning kl. 4:00 och förlängning av zonindelning i Pattaya som redan formellt har begärts till lämpliga byråer. Däremot får företagare och turister vänta på ett slutgiltigt beslut när landet fått en ny regering och premiärminister.

Om en zonförlängning godkänns bör den inte påverka lokala bostadssamhällen på ett negativt sätt, tillade Damrongkiet. Det nuvarande förslaget, konstaterar TPN media, är att utöka underhållningszoner från centrala Pattaya och in i delar av Jomtien, Naklua och östra Pattaya. I själva verket finns det redan många barer och nöjesställen i dessa områden, särskilt i Jomtien, men tekniskt sett är de tänkta att bara vara restauranger utan värdinnor, musik eller underhållning på grund av zonindelningslagar från 2002.

Vi kommer att fortsätta att hålla dig uppdaterad om den här historien men för närvarande är de lagliga stängningstiderna i Pattaya kvar 2:00 i nöjeszoner och midnatt i områden som inte är underhållning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.