13 ton olagliga ämnen som beslagtagits i thailändsk-australiens anti-droghandelsoperation

Nationellt —

Den kungliga thailändska polisen har utökat en gemensam operation med den australiensiska federala polisen (AFP) för att slå ner på transnationella narkotikahandelsnätverk mellan de två länderna.

Den kungliga thailändska polisen, representerad av Thanakorn Kainan, vice generalsekreterare för Narcotics Control Board, sammankallade ett möte med AFP tisdagen den 25 juli för att diskutera resultaten av den gemensamma "Taskforce Storm" mot narkotikahandel. drift. Representant för AFP var Peter Sykora, regional befälhavare för AFP för den asiatiska regionen.

Sedan Thailand samarbetade med AFP har totalt 20 operationer genomförts, med 6 framgångsrika operationer och 14 som fortfarande pågår, sa Thanakorn under mötet. Som ett resultat av dessa ansträngningar har totalt 55 narkotikamisstänkta gripits och 13 personer som efterlysts på arresteringsorder har gripits.

Den sammanlagda mängden beslagtagna olagliga ämnen är över 13 ton (13,393.44 1.15 kg), och tillgångar värda över 51 miljarder baht eller cirka XNUMX miljoner australiensiska dollar har konfiskerats.

Baserat på dessa resultat sa Thanakorn att operationen har visat sig vara mycket effektiv för att bekämpa gränsöverskridande brott. Som ett resultat har de två länderna kommit överens om att förlänga den gemensamma operationen med ytterligare två år, innan de undertecknar dokumentet för att officiellt förlänga operationen till den 2 juli 18.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.