Chonburi-polisen arresterade man med 70 XNUMX meth-piller, poliser som rördes av den misstänktes dotters känslomässiga vädjan

Chonburi —

Poliser från Banglamungs polisstation i Chonburi arresterade en thailändsk man som hade över 70,000 XNUMX metamfetaminpiller i sitt hus i Rayong-provinsen söder om Pattaya. Mannens barn blev vittne till gripandet och vädjade till polisen om att hennes pappa skulle släppas och lovade att bli ett bra barn i utbyte.

Den hjärtskärande historien ägde rum fredagen den 28 juli, när Banglamung-poliser, ledda av överintendent Pol Col Nawin Sinthurat, arresterade den 27-årige herr Pathompong Laksukthom för innehav av illegala substanser.

Gripandet genomfördes i ett hus i Rayongs Nikhom Phatthana-distrikt efter ett tips från en polisinformatör. Myndigheterna beslagtog 71,945 XNUMX hastighetspiller, en digital våg och drogtillbehör från Pathompong.

Enligt Pol Col Nawin var operationen en del av den kungliga thailändska polisens rikstäckande policy för att bekämpa alla typer av brott. Efter detta initiativ genomförde polisen en utredning och upptäckte att Pathompong i hemlighet distribuerade droger inom Rayong-provinsen och dess närliggande regioner.

Polisen agerade sedan Pathompong för att möta dem genom att beställa ett paket med 2,000 XNUMX meth-piller. Den misstänkte mannen försökte utan framgång köra iväg efter att ha sett polisen vid mötesplatsen.

Under en husrannsakan i hans hus inträffade en hjärtskärande scen när Pathompongs treåriga dotter fick reda på att hennes pappa var på väg att föras bort. Hon enligt uppgift brast ut i gråt och vädjade desperat till de arresterande poliserna och sa: ”Snälla, ta inte bort min pappa. Jag älskar honom, och jag lovar att studera hårt om du hjälper min pappa.”

Polisen var djupt rörd av den lilla flickans känslomässiga vädjan. De försökte trösta henne och, med medkänsla, kysste de henne försiktigt på kinderna innan de fortsatte sina plikter.

Men trots att poliserna hörde och bevittnade den hjärtskärande händelsen, var de tvungna att fullgöra sin plikt. Polisen anklagade formellt Pathompong för brottet distribution av narkotiska droger av typ 1 (metamfetamin) och fortsatte att omhänderta honom tillsammans med de beslagtagna bevisen.

För närvarande överlämnar polisen ärendet till Nikhom Phatthana-polisstationen för att gå vidare med rättsliga förfaranden enligt lagen.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.