Pattaya Man får böter på 1,000 XNUMX baht för att ha slagit sydkoreanska livestreamer, livestreamer får också böter

Pattaya —

En thailändsk man fick böter för att ha slagit en sydkoreansk livestreamer som livestreamade Pattayas nattscen nära Pattaya Beach. Angriparen hävdade att han slog offret för att offret vägrade att sluta spela in honom och påstods ha vänt honom.

Ögonblicket när streamern träffades kan ses här.

Våldet kom först till allmän uppmärksamhet genom en Facebook-användare vid namn "Social Hunter 2021", som fredagen den 28 juli delade ett 24-sekunders videoklipp som skildrade en incident på Pattaya Beach. I videon kunde två thailändska män ses bråka med en sydkoreansk man innan en av dem slog honom i ansiktet, vilket resulterade i att han blödde.

Social Hunter 2021 noterade i ett inlägg på sociala medier att männen verkade förbannade över att ha blivit inspelade av turisten. De bad honom att sluta, men turisten vägrade och visade dem ett långfinger, vilket ledde till bråket, sa Social Hunter 2021.

Efter denna incident intervjuade The Pattaya News överstelöjtnant Pichaya Kheawpluang, som tog hand om fallet, om vad som hade hänt. Han sa att den sydkoreanska turisten, identifierad som Mr. Eunsung Lee, 36, livestreamade på YouTube på Pattaya Beach och visade hur nattscenen såg ut, när han av misstag spelade in en grupp thailändska män som drack alkohol vid stranden.

De thailändska männen blev upprörda och skrek åt Lee att stoppa livestreamen när de kände att de filmades. Den sydkoreanske mannen var missnöjd med männens gest och hämnades genom att påstås höja sitt långfinger mot dem och gå mot dem för att konfrontera dem, uppgav överstelöjtnant Pichaya. Detta ledde till ett slagsmål, där en thailändsk man slog Lees ansikte två gånger, vilket fick hans näsa att blöda. Lee spelade in just detta ögonblick på sin telefon och slog inte tillbaka.

Efter bråket arresterade överstelöjtnant Pichaya angriparen i videon och anklagade honom för att ha angripit andra fysiskt. Han identifierades som Mr. Anupong Winwondee, en 27-årig thailändsk medborgare.

Lee och Anupong kallades till Pattayas polisstation där de nådde en fredlig lösning. Anupong bötfälldes med 1,000 XNUMX baht och bad Lee om ursäkt, medan Lee gick med på att radera sin livestreamade video med Anupongs ansikte i. Han släpptes efter att ha betalat böterna. Lee fick också böta på tusen baht för att han frivilligt grälade och var till allmän olägenhet.

Pattaya-polisen har tidigare noterat att det är helt lagligt att spela in video offentligt, till exempel på stranden, men att streamers fortfarande bör ta hänsyn till sin publik för att undvika att kränka någon.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.