Pattaya Beach-försäljare klagar över regeln som förbjuder parkering på stranden

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Vissa strandförsäljare är inte så nöjda med regeln som förbjuder parkering på strandsidan av Pattaya Beach, och hävdar att den påverkar turister negativt.

Parasolloperatörerna på Pattaya Beach påstod för lokala medier att förbudet mot parkering gjorde att turistatmosfären under den 6 dagar långa semestern blev tråkig eftersom de flesta turister tyckte att det var obekvämt att besöka Pattaya Beach på grund av frånvaron av parkeringsplatser.

Herr Wittaya Boonma, en av de drabbade operatörerna, hävdade att han bara såg lite liv under den första och andra dagen av den långa semestern.

Förutom andra faktorer, trodde Wittaya att förbudet mot parkering på höger sida av vägen spelade en avgörande roll för att påverka turisterna. Under toppen av covid-19-pandemin hade Pattaya tagit emot turister genom att tillåta parkering på höger sida.

Men eftersom pandemisituationen förbättrades och trafikproblemen började öka efter att turisterna återvände, ändrades regeln och parkering på höger sida var inte längre tillåten. Wittaya sa att detta resulterade i en brist på parkeringsplatser, vilket ledde till att turister letade efter alternativa platser vid havet att besöka som Rayong, till exempel.

"Rayongs stränder erbjuder bekväma och tillgängliga parkeringsmöjligheter, så turister har tyckt att det är mer tilltalande att besöka", klagade Wittaya till lokala medier.

Därför hoppades parasolloperatörerna att Pattayas stadstjänstemän snabbt skulle vidta åtgärder för att lösa parkeringsproblemen såväl som det pågående bygget av gångvägen. Detta är inte bara fördelaktigt för parasolloperatörer utan också för olika andra företag som verkar vid stranden, sa Wittaya.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.