Medical Bytes Thailand: No 93, Det är inte alltid nödvändigt att stoppa någon som dör för att rädda sitt liv

Följande är en pågående läsar-inskickad serie. Hans åsikter är helt hans egna.

1. För cirka 3 månader sedan kom Boy, en 23-årig thailändare som talar rimlig engelska, på middag på Spa. Han var trött på att arbeta som hotellreceptionist. Han övervägde att bli massageterapeut, därav hans besök på Spa. Han var lång för en thailändare, cirka 179 cm, och fysiskt robust.

2. När han gick med oss ​​sex var det uppenbart att han var blyg. Jag såg honom när han pratade om bordet. Han skulle prata med gruppen men inte titta på någon. Han verkade lite stressad. Hans uppförande var konstigt.

Empatin i mig frågade honom om hans pappa hade misshandlat honom medan han växte upp. Han hade.

3. När vi satte oss in i måltiden blev hans uppförande tydlig. När han tilltalades, innan han svarade, skulle han; titta kort på personen, blunda sedan delvis hans ögon, luta huvudet framåt och vrid det åt höger.

Jag hade sett detta beteende förut. Jag frågade honom om hans pappa hade misshandlat honom som liten. Hans svar; "Ja, hur vet du det?"

4. När han studerade pediatrik som läkarstudent tog en missbrukande pappa sin son till sjukhuset för att bedöma hans konstiga beteende. När barnet satte sig, tittade han kort på sin far, vände sedan bort blicken och rörde huvudet på samma sätt som Boy. I Storbritannien kallades detta beteende Fixed Awareness, en utvecklad systemmedvetenhet. Det misshandlade barnet söker igenom rummet för att hitta sin angripares position, i det här fallet hans far, och vänder sedan på huvudet, i bävan inför nästa misshandel. Barntjänsten tog bort barnet från hans far.

Boy utstod den fysiska brutaliteten och den känslomässiga terrorn från sin fars tyranniska psykopati under hela sin barndom och tonåren. Han var en skadad själ.

5. Vid slutet av måltiden närmade jag mig Boy. Jag öppnade armarna och höll honom. Han var uppenbart obekväm, lutade sig framåt för att förhindra en fullständig omfamning. Jag drog mig undan och klippte av hans huvud på skämt. Jag bad honom krama mig, vilket han gjorde. Jag höll honom stadigt med min vänstra arm och placerade min högra hand i nacken på honom. Jag viskade i hans öra och upprepade; ”du behöver inte vara rädd längre”, ”du är säker nu” och ”Inget av detta var ditt fel”. Han blev känslosam.

6. Han tog mig till mitt hotell på baksidan av sin cykel. När jag steg av klappade jag honom på hans axel. Efter några steg vände jag mig om för att tacka honom för lyftet. Jag tittade på honom, hans pupiller vidgades helt i kvällsmörkret. Hans ögon hängde med mina. Han tittade direkt in i mina ögon och vi stirrade på varandra med en djup intensitet i cirka 10 sekunder, även om det kändes som 10 minuter. Jag kunde känna hans skadade själ komma fram ur djupet av dess undertryckande. Jag kunde se och känna hans djupa tacksamhet. Det var ett vackert utbyte. Och inte ett ord sades. Han vinkade när han red iväg.

7. Pojken gick inte med i spaet för att lära sig traditionell thaimassage. Han slutade sitt jobb på hotellet, hittade en ny pojkvän och flyttade till Bangkok för att hitta sig själv och njuta av framväxten av sin verkliga personlighet.

8. Underskatta aldrig kraften i mänsklig gemenskap, vänlighet och andlig storsinthet. "Det är inte alltid nödvändigt att stoppa någon att dö för att rädda deras liv".

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/