Thailändska marinens fartyg upprätthåller skada efter träning i Rayong

FOTO: MGR online

PRESSMEDDELANDE:

Fregatten HTMS Naresuan från Royal Thai Navy (RTN) ska ha skadats på sin torpedavkastare och livflottar efter en nyligen genomförd marinövning på industriområdet Map Ta Phut.

RTN-talesman Adm Pokkrong Monthatphalin sa att incidenten inträffade den 26 juli när fregatten lämnade hamnen efter att ha deltagit i "Naval Security Port and Ship Map Ta Phut Exercise 2023" (NASMEX 2023), en tredagarsövning som syftar till att testa beredskapen av försvarssystem mot potentiella maritima hot.

Enligt Adm Pokkrong uppstod skadan när fregattens styrbords sida av misstag träffade hörnet av babords vägg. Inga skadade rapporterades. Som svar på händelsen har en kommitté tillsatts för att göra en grundlig utredning och fastställa orsaken till olyckan. Sjöexperter utvärderar under tiden omfattningen av de skador som fregatten åsamkats.

HTMS Naresuan fregatten är en del av Naresuan-klassen, en serie fartyg som designats gemensamt av Royal Thai Navy och Kina. De två fregaterna i klassen, HTMS Naresuan och HTMS Taksin, togs i drift i december 1994 respektive oktober 1995 och är erkända som bland RTN:s mest avancerade och tungt beväpnade ytfartyg.

Fregaterna av Naresuan-klassen var också utrustade med västerländska motorer och vapensystem, vilket möjliggjorde förbättrade kapaciteter. Kina gav Thailand ett rabatterat "vänskapspris" på cirka två miljarder baht för konstruktionen av de två fregaterna, betydligt mindre än 8 miljarder bahts kostnad för västerländska motsvarigheter.

Med ett deplacement på cirka 3,000 150 ton vid full last och ett komplement på XNUMX personer är fregatten av Naresuan-klassen också utrustad med ett helikopterdäck och beväpnad med Harpoon-skeppsmissiler.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.