Pattaya Business Community uttrycker oro över alkoholkonsumtion på Jomtien Beach, föreslår stängning över natten

pattaya -

Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) har uttryckt oro över den okontrollerade alkoholkonsumtionen vid Jomtien Beach, vilket har lett till flera problem.

I en intervju med lokala medier den 10 augusti 2023 sa PBTA:s president, Mr. Bunanan Pattanasin, att det överdrivna drickandet på Jomtien Beach har orsakat problem för både turister och lokalbefolkningen. Det har lett till ökade nivåer av buller och nedskräpning, såväl som allmänt berusning, bråkigt beteende och till och med illegal droganvändning.

Bunanan fortsatte med att säga att han från Jomtien Beach har fått flera klagomål angående smällare, hög musik och några handlare som enligt uppgift säljer alkoholhaltiga drycker illegalt och till och med narkotika.

Han sa att dessa oreglerade beteenden skadar Pattayas rykte som en familjeturistdestination. Det avskräcker familjer och andra turister från att besöka stranden, som är en viktig ekonomisk drivkraft för staden.

"Dessa dryckespass genomförs och varar till 7 på morgonen nästan varje dag. Det förvandlar Jomtien Beach till ett nytt nav för olaglig fest på natten, säger Bunanan.

Det faktum att Jomtien Beach är öppet för allmänheten 24 timmar om dygnet är en avgörande faktor för de övergripande problemen, enligt Bunanan.

Bunanan sa att om möjligt vill han att staden ska fastställa specifika öppet- och stängningstider för stranden för att ta itu med problemen, tillsammans med att han samarbetar med polismyndigheterna för att ta itu med de illegala aktiviteterna.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.