Den brittiske transkomikern Darcie Silver går bort i Thailand

Av Thomas Sinclair, gästskribent. Thomas är redaktören för Pembrokeshire Herald, som finns här.

Darcie Silver, en brittisk transkomiker känd för sin komiska briljans som visades upp på den prestigefyllda Edinburgh Fringe Festival 2019, har tragiskt gått bort i Thailand vid 35 års ålder.
Medan hennes tid hos oss förkortades under omständigheter som ännu inte har avslöjats, lämnade Darcie Silver ett outplånligt spår med sin skarpa kvickhet och obotliga humor. Hon delade med sig av sin erfarenhet 2019 och berättade om en incident där hon blev ombedd att lämna ett kvinnors omklädningsrum i en butik på grund av sin identitet.

Hennes resa var en pågående kamp mot transfobi, en kamp som hon modigt mötte.

Vid tidpunkten för sin alltför tidiga avgång bidrog Darcie med sina kunskaper till ett kosmetiskt och könsbekräftande sjukhus i Bangkok, där hon var engagerad i patientkontakt och marknadsföring. Kamol Hospital, den uppskattade institutionen där hon arbetade, förmedlade de hjärtskärande nyheterna genom ett Instagram-inlägg en dyster lördag (19 augusti).

I sin hyllning i sociala medier uttryckte Kamol sjukhus djup tacksamhet för Darcies mångfacetterade bidrag. Hon var inte bara en hängiven professionell, utan hon var också en omhuldad vän, syster och en medkännande själ som hade en djupgående inverkan på otaliga liv. Hennes koppling till thailändsk kultur var påtaglig och sökte ofta tröst och inspiration inom gränserna för lokala tempel, en passion som kommer att hedras i enlighet med thailändsk tradition under hennes begravningsriter.

Sjukhusets onlinehyllning till Darcie inkluderade gripande bilder från hennes begravning, prydda med uppskattningsmeddelanden från de personer vars liv hon hade berört. Hennes vägledning och orubbliga stöd under deras personliga övergångar erkändes med hjärtlig tacksamhet.

En av Darcies anmärkningsvärda bedrifter var hennes fängslande framträdande, "I know you are but what am I?", som visades upp på den uppskattade Edinburgh Fringe Festival 2019.

Festivalens Facebook-sida delade de dystra nyheterna om hennes bortgång och påminner om hennes anmärkningsvärda inverkan på komediscenen. Darcies anställning på Brass Monkey 2019 präglades av framgång och beundran, en artist vars ljus lyste för kort.

I kölvattnet av en incident som hade avslöjat den hårda verkligheten av transfoba attacker, delade Darcie Silver uppriktigt med sig av sina erfarenheter. Hon uttryckte smärtan av att uthärda diskriminering och påpekade att att vara trans inte var ett val utan en integrerad del av hennes identitet. Trots utmaningarna fortsatte hon att hitta sin röst och odla självförtroende, bara för att få bakslag som dessa urholkade hennes framsteg.

TPN Media söker ytterligare insikter om Darcies död.

Kamol Hospital sa: "Vi är ledsna att meddela att vår älskade Darcy Silver plötsligt går bort.

“Darcy var inte bara vår anställd utan också en vän, en syster, en person med stor sympati, hängivenhet och passion.

”Hon var väldigt förtjust i thailändsk kultur och de flesta av hennes flykter från arbetslivet ägnades åt bön i thailändska tempel, varför hennes begravning kommer att firas enligt thailändsk tradition.

"Darcy kommer att saknas mycket, men vi är säkra på att hon nu är på en lika vacker och kärleksfull plats.

"Flyg glada Darcy, det var ett nöje att träffa dig och tack för att du hjälpte så många människor att förverkliga sin dröm.

"VILA I FRID"-

Foton: Kamol sjukhus.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/