Bangkok Cabbie returnerar plånbok med 370 XNUMX baht till Bangladeshisk turist

FOTO: FM91

Bangkok —

En taxichaufför i Bangkok har lämnat tillbaka en plånbok med över 373,490 XNUMX baht i utländsk valuta till en bangladeshisk turist.

Turisten, Mr. Jahirul Islam Munshi, var överlycklig över att ha fått sin plånbok tillbaka av en thailändsk taxichaufför, Mr. Pornsak Phunee, måndagen den 21 augusti.

Mr. Pornsak berättade för thailändska medier att han informerades av en annan passagerare om en plånbok kvar i baksätet på hans taxi lördagen den 19 augusti. Han kom då ihåg att han precis hade släppt av tre utländska turister från Suvarnabhumi flygplats till varuhuset India Emporium i Bangkoks Phahurat-område innan han hämtade passageraren som hittade plånboken.

FOTO: FM91

Efter att ha granskat dess innehåll hittade Mr. Pornsak några fotografier, ett ID-kort, kreditkort, allt under namnet Mr. Jahirul, och även 10,500 368,000 USD (7,050 3,000 baht) och XNUMX XNUMX indiska rupier (XNUMX XNUMX baht) i kontanter.

Mr. Pornsak ringde omedelbart FM91 Traffic Pro-radiostationen för att få hjälp med att återförena plånboken till sin rättmätige ägare.

FOTO: FM91
Följande måndag lämnade Mr. Pornsak, tillsammans med tjänstemän på FM91-radion, tillbaka alla tillhörigheter till Mr. Jahirul vid Royal Thai Police Headquarters.

Med utgångspunkt från sin decenniumlånga erfarenhet som taxichaufför, reflekterade Mr. Pornsak: "Under hela min karriär har jag hittat flera tappade föremål, som jag alltid lämnar tillbaka till sina ägare. Jag har aldrig övervägt att behålla dem för mig själv.”

Turisten sa i gengäld till den ärliga cabbien: "Jag är väldigt glad över att ha fått tillbaka min plånbok. Tack till tjänstemännen och chauffören, annars borde jag ringa min bror. Jag är verkligen imponerad och känner mig väldigt glad.”

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.