Medical Bytes Thailand: Nummer 94, vad tänkte Michael på?

  1. Trots att han var mycket rik levde Michelangelo, en skulptör till yrket och som beskrivs som den arketypiska renässansmannen, som en fattig man. Till sin natur var han en ensam och melankolisk person, bizzarro e fantastico, en man som ”dragit sig tillbaka från mäns sällskap. Det verkar som om han led av autism, men han var en mycket funktionell autist. Se bild 1: Pieta och bild 2: David.
  2. Hans målning i taket av Sixtinska kapellet; Adams skapelse, se bild 3, representerar människans födelse enligt XNUMX Mosebok. Om Adam skapades av Gud, varför gav Michelangelo honom en navel, naveln, som är platsen för det ofödda barnets fäste via navelsträngen till sin mor?
  3. Foto 4 är texten från Genèvebibeln från 1599 som beskriver hur Gud skapade livet. Den är skriven på gammal engelska. Följande är på modern engelska:

Genesis 1: 24.

Dessutom, sade Gud, må jorden föra fram det levande efter sitt slag, boskap och kräldjur, och jordens vilda djur efter sitt slag, och det blev så.

Genesis 1: 25.

Och Gud gjorde jordens vilda djur efter sitt slag, och boskapen efter sitt slag och allt kräldjur på jorden efter sitt slag. Och Gud såg att det var gott.

Första Moseboken 1:26.

Dessutom sade Gud: Låt oss göra människor till vår avbild, efter vår likhet, och låt dem härska över fiskarna i havet och över det fula i himlen och över djuren och över hela jorden och över allting. som kryper och rör sig på jorden.

Genesis 1: 27.

Så skapade Gud människan till sin avbild: till Guds avbild skapade han henne: han skapade dem till man och kvinna.

  1. Genom att granska The Creation of Adam, foto 3, är denna målning tydligt antropomorf (behandlingen av gudar, djur eller föremål som om de är mänskliga till utseende, karaktär och beteende).

Men 'Gud skapade människan till sin avbild: till Guds avbild skapade han henne'. Gud skapade inte sig själv till människans avbild.

Den mänskliga kroppen, själen och anden representerar Guds heliga treenighet. I slutet av livet dör den mänskliga kroppen, liksom den mänskliga själen. Det som finns kvar är den mänskliga anden, energin som lämnar kroppen vid döden eller strax därefter.

Buddhisterna tror att anden kan förbli med den döda kroppen i många veckor. Syftet med de mycket högljudda fyrverkerierna på en thailändsk begravning är att väcka anden och uppmuntra den att lämna innan kroppen kremeras.

  1. När vi dör är allt som finns kvar av oss vår Ande, eller Ki på japanska och Chi i kinesisk nomenklatur, som enligt daoistisk filosofi återvänder till det universella Ki och därifrån Ljuset, se bild 5. Därför, om Gud skapade människor i hans bild är den bilden den mänskliga anden, inte den fysiska formen enligt Michaelangelos mästerverk.
  2. För de läsare som har upplevt Guds gåva, kommer ni att till fullo uppskatta denna beskrivning av min upplevelse: En natt, medan jag mediterade före sömnen, kunde jag se Ljuset i fjärran. Jag kunde inte stoppa The Lights närmande. Det uppslukade mig till slut, en väldigt speciell upplevelse. Jag kände att jag inte visste något om det vardagliga livet, men i Ljuset kände jag att jag visste allt om Universal Ki och Ljuset. Den frid jag kände var förtjusande. Jag kände mig inkluderad i energin från de transcenderade andarna hos de människor som gått före. Upplevelsen var djupgående. Jag är inte längre rädd för döden.
  3. Michaelangelos "Skapelsen av Adam" är ett magnifikt konstverk men det skildrar tydligt Guds antropomorfisering. Michaelangelo var en troende katolik. För att passa den romersk-katolska berättelsen skulle han ha blivit instruerad av Vatikanen att måla skapelsen som han gjorde. Men eftersom han är en högt fungerande ASD-sjuk, under renässansperioden med dess antigeocentriska åsikter, skulle Michaelangelos ASD-sinne ha drivits att söka sanningen om människans skapelse. Vad han än tänkte på under de fyra åren det tog honom att måla väggmålningen, ville han inte begå kätteri.
  4. Det är omöjligt att veta "vad tänkte Michael?" genom åren, men den romantiska delen av mig vill att naveln som Michelangelo målade ska vara ett tecken för världen att Gud, bortsett från Jesus, inte har en mänsklig gestalt.

Detta är en åsiktsartikel av gästbidragsgivaren Doc Martyn. Hans åsikter är hans egna.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/