13 vietnamesiska misstänkta greps av Pattaya-polisen för att ha drivit webbsida för hasardspel online

Pattaya —

Tisdagen den 29 augusti arresterade polisen i Pattaya 13 vietnamesiska medborgare för att ha drivit en webbsida för hasardspel online. Gripandet följde på en tidigare incident den 21 augusti, där en grupp vietnamesiska individer var inblandade i ett rån i Phra Khanong-området i Bangkok.

Polisen inledde en uppföljningsutredning efter rånet och upptäckte att samma vietnamesiska personer var inblandade i spelverksamheten. Efter rånet undvek de misstänkta myndigheterna och sökte skydd i Pattaya-området.

Ungefär klockan 12:30 den 29 augusti slog myndigheterna till mot ett namnlöst hotell på Pattaya Third Road och arresterade de 13 misstänkta. Polisen beslagtog två datorskärmar, processorer, 25 bärbara datorer och över 58 mobiltelefoner som troddes ha använts för att driva webbsidan för hasardspel online.

Alla misstänkta greps för förhör på Pattayas polisstation.

De anklagades för att ha konspirerat för att underlätta och främja hasardspel online och för att locka andra att delta i illegala spelaktiviteter.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.