Pattaya-polisen utökar strandpatruller och förbjuder minderåriga att slentra efter kl. 8

Pattaya —

Pattaya-polisen patrullerade Pattaya Beach en halvtimme efter midnatt tisdagen den 29 augusti för att ingripa vid potentiellt våldsamma incidenter, främst orsakade av tonåringar.

En videoreportage av denna historia finns här.

Pol. Överstelöjtnant Pichit Chamhuab, förtrycksinspektör vid Pattayas polisstation, ledde ett team av officerare, bestående av patrulltjänstemän och officerare från Special Operations Command Unit, för att genomföra en inspektion och söka efter lagöverträdelser på Pattaya Beach idag efter en nyligen skjutning som skadade två unga tonåringar på Pattaya Beach.

Polisen genomförde slumpmässiga kontroller av grupper av tonåringar som samlats på stranden med hjälp av en metalldetektor för att förhindra dem från att i hemlighet dölja vapen. De utförde också inspektioner för att hitta andra olagliga föremål som olagliga droger. Pol. Överstelöjtnant Pichit berättade för The Pattaya News att detta gjordes för att förhindra potentiella våldsamma incidenter och gräl mellan tonårsgrupperna. Inga lagöverträdelser hittades dock.

I vad som kan bli en ny regel meddelade polisen också att barn under 18 år är förbjudna att slentra på strandområdet efter 8:00 om de inte åtföljs av en förälder eller vårdnadshavare. Om några minderåriga under 18 år hittas i området efter denna tidpunkt kommer deras föräldrar eller vårdnadshavare att tillkallas för att hämta dem omedelbart, Pol. Överstelöjtnant Pihit sa.

Polisen kommer att utöka patrulleringen vid stranden för att säkerställa att människor strikt följer denna regel.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.