Kropp av finsk turist hittades i byn Pattaya

Pattaya —

En finsk turists livlösa kropp upptäcktes i ett hus i Pattaya på söndagskvällen den 27 augusti efter rapporter om en skadlig stank som härrörde från lokalerna.

Den oroande upptäckten ägde rum den 27 augusti, runt 11:30. Pattayas polis och räddningstjänst rusade till incidentplatsen i Pattaya Rung Rueng Village i Banglamung-distriktet, Chonburi, efter att ha blivit underrättade av oroliga bybor som upptäckte en vidrig lukt från ett hus inne i byn.

Vid ankomsten till platsen hittade räddningsteamet tre motorcyklar parkerade utanför huset. Även den främre porten till lokalen lämnades öppen. När de gick in i sovrummet blev räddningsteamet chockade när de hittade den livlösa kroppen av en utländsk man, som senare identifierades av Pattaya-polisen som den 54-årige Tim Jjhani Muhonen, en finsk medborgare, liggande på en säng. Räddningsteamet sa att det inte fanns några uppenbara tecken på fult spel, våld eller fastighetsstörningar.

Preliminära undersökningar visade att mannen varit avliden i minst sju dagar.

Enligt lokala invånare som bor i närliggande boenden hade den illaluktande lukten från huset hindrat dem från att sova vilsam i nästan en vecka. Det växande obehaget fick dem att i slutändan varna myndigheterna.

De boende noterade att huset enbart var upptaget av den avlidne. Han hade nyligen fått besök av en anonym thailändsk kvinna. Invånarna hörde den här kvinnan säga åt den avlidne att inte låsa den främre porten för att hon skulle kunna återvända. Märkligt nog hade ingen sett den främmande mannen efter den tidpunkten, tills den oroande lukten fick dem att ringa på hjälp.

Polisen fortsatte utredningen och hade kontaktat den avlidnes ambassad.

Pattaya News noterar att grannar och thailändska medier allmänt kallade mannen för en turist men han verkade ha bott i Thailand under en tid och var mer sannolikt en ex-pat.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.