Weed Boxing Championship på Samui Island förbjudet

Surat Thani –

Weed Boxing Championship på Samui Island hölls inte eftersom det förbjöds av polis och tjänstemän, även om den exakta orsaken är oklart.

Muay Ded 789 rapporterade på sin officiella Facebook-sida måndagen (28 augustith) om Weed Boxing Championship som var planerat till söndagen (27 augustith) på Samui International Muay Thai Stadium. Boxare som ville delta ska enligt sidan vara tvungna att röka cannabis, vilket arrangörerna bestrider, och boxningsprogrammet hade marknadsförts innan den planerade dagen det skulle hållas.

Den annonserade dagen hölls dock inte programmet alls. Myndigheter och poliser på ön Samui förbjöd det planerade programmet och de sa att om evenemanget hölls skulle rättsliga åtgärder vidtas.

Chefen för Phetchbuncha Samui Stadium, Mr. Apidet Kamkaew, sa till thailändska medier: "Vi har försökt stödja thaiboxning men vissa försöker förstöra den. Den här typen av program kan skada thaiboxningens rykte. De använde till och med ett foto av mig för att marknadsföra detta evenemang. Många boxningsfans, både thailändska och utländska, missförstod situationen. Jag kommer också att göra en polisanmälan mot initiativtagarna till detta evenemang. ”

Samtidigt skrev Boxing Promoter Boat Petyindee på sin personliga Facebook. "Detta är löjligt. Hur kan de ens tänka på att röka gräs innan boxning?”

Arrangörer och boxare i evenemanget berättade dock för TPN media att evenemanget blåstes ur proportion av sociala medier och många falska rykten spreds.

Enligt en deltagande boxare, Jonny Tello, uppgav han att han och de andra slagsmålen i huvudevenemanget var strikt tillsagda att ingen cannabis skulle användas eller rökas för fighters och att ogräsaspekten av evenemanget hänvisade till den sociala sammankomsten av publiken före slagsmålen , inte kämparna själva, utan hade blivit missförstådda och förvandlades till falska rykten.

Arrangörer och boxare, som Mr. Tello, uppgav också att evenemanget hade blåst ur proportion på sociala medier, även med vissa webbplatser och sidor på sociala medier som inte är associerade med evenemanget som annonserar Mike Tyson som bakom evenemanget och som deltar eller värd, vilket inte var sant.

Slutligen sa arrangörerna också att de djupt respekterade och värderade all kampsport i Thailand och att de aldrig skulle göra något för att skada uppskattade traditioner och seder. De ville bara, enligt dem, tillåta cannabis för åskådare och påpekade att alkohol är allmänt accepterat vid de flesta stridsevenemang, så varför kan den nyligen avkriminaliserade cannabisen inte vara densamma för juridiska vuxna i mängden? Arrangörerna hoppades kunna ta evenemanget till Thailand i framtiden och var villiga att träffa kritiker av evenemanget och ha en öppen, ärlig diskussion om hur man kan gå vidare.

Detta är inte den första cannabisrelaterade kontroversen nyligen i Thailand, som avkriminaliserades förra året, som ses nedan, vilket sannolikt bidrog till de falska ryktena och inställda händelsen.

Samtidigt i Phuket:

En 49-årig amerikansk turist bad om ursäkt efter att ett videoklipp där han använde en maskin för att blåsa cannabisrök över Bangla Road blev viralt på sociala medier, vilket ledde till intensiv debatt kring cannabis och cannabis regler och förordningar.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.