Pattaya City lovar att avsluta vägarbeten på Beach Road och Second Road innan kommande högsäsong i oktober

Pattaya —

Pattayas biträdande borgmästare Manoch Nongyai sa onsdagen den 30 augusti att staden kommer att påskynda vägarbeten på Beach Road och Second Road för att slutföras före sina planerade slutdatum som förberedelse för den kommande högsäsongen i oktober.

Manoch besökte båda pågående byggarbetsplatser på onsdagen för att inspektera framstegen i de två utvecklingsprojekten.

På Beach Road berättade Manoch för lokala medier att Pattaya City har uppmanat entreprenören för renoveringsprojektet Beach Road att påskynda arbetet, särskilt omläggningen av asfalt på Beach Road för att återställa vägens normala funktionalitet. Målet är att slutföra renoveringen senast i oktober för att minimera påverkan på stadens turistsfär, eftersom oktober markerar början på turismens högsäsong och veckovisa evenemang.

Manoch sa att arbetare kommer att arbeta från måndag till fredag ​​varje vecka. Han sa att även om verksamheten på Beach Road kommer att pausas på lördagar och söndagar på grund av ökad trafik, kommer arbetare att flytta fokus till renovering av gångvägar i anslutning till stranden istället.

Samtidigt, vid Pattaya Second Road, där konstruktionen av dräneringssystemet fortsätter, sade Manoch att han hoppas att projektet kommer att slutföras senast den 20 september. Om det inte är det kommer staden att vidta åtgärder mot projektentreprenören, sa han.

Det nya dräneringssystemet kommer att effektivt lösa de översvämningsproblem som också har plågat Soi Buakhao 15, sade han.

Manoch avslöjade vidare att efter slutförandet av dräneringssystemet kommer det att göras ommålningsarbete för att omdefiniera parkeringsplatserna på både höger och vänster sida av Second Road.

Detta kommer att återställa normala parkeringsförhållanden, utan att tillåta parkering på vänster sida av vägen. Staden Pattaya kommer att samarbeta med den lokala polisen för att förbättra efterlevnaden av denna begränsning, sade Manoch.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.