Denguefeber kräver 3 liv i Chonburi, som topp 2,900 XNUMX fall förra veckan

Chonburi —

Chonburi brottas med denguefeber efter att över 2,900 3 människor har smittats med sjukdomen och 4 dödats under den senaste veckan, sade folkhälsotjänstemän i Banglamung District vid en konferens för uppdatering av hälsosituationen den XNUMX september.

Kitti Bunrattanate, en folkhälsotjänsteman, varnade allmänheten för den nuvarande sjukdomssituationen i provinsen och sa att det har rapporterats 2,987 3 fall av denguefeber den senaste veckan, vilket resulterat i 2 dödsfall – 1 i Banglamung-distriktet och XNUMX i Banglamung-distriktet. Sri Racha-distriktet.

Banglamung har bevittnat i genomsnitt 26 fall per vecka, vilket höjt den totala siffran till 396. Mr. Kitti har instruerat alla relevanta sektorer, inklusive lokala myndigheter och samhällsledare, att noggrant övervaka situationen och rapportera alla uppdateringar till det thailändska offentliga departementet. Hälsa omedelbart.

En annan akut sjukdom som togs upp på mötet var COVID-19, som såg 544 bekräftade fall runt Chonburi, med 60 nya fall rapporterade i Banglamung-distriktet per vecka.

För att ta itu med infektionen har Mr. Kitti uppmuntrat allmänheten att ta emot både covid-19 och influensavaccin, särskilt för individer med oroande hälsotillstånd.

Den sistnämnda sjukdomen var Monkeypox, med 26 bekräftade fall rapporterade bland män som har sex med män. Alla fall inträffade i Banglamung.

Mr. Kitti sa att flera icke-statliga organisationer aktivt försöker engagera sig i kommunikation med risksamhället för att sprida kunskap om sjukdomarna genom en mobilapplikation. Men att nå dessa mottagliga grupper är fortfarande utmanande, sa han.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.