Spännande e-sportturnering ger gymnasieelever i Pattaya kraft

Pattaya —

Pattaya City, i samarbete med Institutionen för kulturfrämjande och Sripatum University, anordnade en e-sportturnering för gymnasieelever den 8 september på Mueang Pattaya 11 School.

E-Sport, förkortning för elektronisk sport, handlar om konkurrenskraftigt videospel. Precis som i alla andra sporter tävlar spelare mot varandra och visar upp sina färdigheter och strategier i den virtuella världen.

Evenemanget var en gemensam insats mellan Pattaya City, Institutionen för kulturfrämjande och Sripatum University. Dessa tre partners arbetade tillsammans för att se till att turneringen blev en framgång.

Turneringen handlade inte bara om att spela spel, utan också en chans för elever att lära sig, tävla och ha kul på samma gång, sa ordföranden för Institutionen för kulturfrämjande, Mr. Mana Yaprakham.

Förutom tävlingen arrangerade arrangörerna även seminarier och workshops för att lära eleverna om e-sport och dess växande betydelse.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.