Påstådd Pattaya fastighetssvindlare greps i Bangkok

Pattaya —

En kvinna av thailändsk nationalitet greps i Bangkok för att ha lurat människor att investera i bedrägliga fastighetsinvesteringar med en total ekonomisk skada på mer än 100 miljoner baht, enligt polisen.

Den misstänkte greps på grund av Pattaya-domstolens arresteringsorder som utfärdades den 28 december 2022. Hon var också efterlyst på 11 andra arresteringsorder, sade arresteringspolisen lördagen den 9 september.

Endast identifierad som Mrs. Warinnicha, eller Khun Ao, anklagades den 46-åriga thailändska kvinnan för att ha konspirerat för att lura allmänheten och för att ha tillhandahållit falsk information i ett datorsystem, som det står i Pattaya-domstolens beslut. Hon hade i olika fastighetsartiklar om projektet beskrivits som VD för utvecklingen och företaget, även om hennes faktiska position var oklar, sa polisen.

Hon greps i en lägenhet i Bangkoks Rat Burana-distrikt.

Warinnicha var enligt uppgift inblandad i flera investeringsbedrägerier från början av 2020, mitt i toppen av covid-19-pandemin.

Hon och hennes medarbetare, som påstås utnyttja ekonomiska utmaningar som företag och människor i landet ställs inför, grundade ett bostadsrättsbyggeföretag kallat "The Rhine Condominium" av Wealth Assets Group i Jomtien, Hua Hin och Cha-am, i syfte att erbjuda investeringsmöjligheter för allmänheten. Dessutom marknadsförde den misstänkte sitt företag genom att ta emot betalning i olika digitala valutor, vilket presenterade det som en ny möjlighet med hög avkastning.

Men det visade sig senare att den faktiska avkastningen inte stämde överens med de utlovade, sa IDMB. Dessutom ska alla förskottscheckar som utfärdats av den misstänktes företag ha avvisats av banker, vilket resulterade i ett stort antal drabbade individer. De totala beräknade skadorna uppgick till nästan 100 miljoner baht, enligt polisen.

Som ett resultat av detta lämnade många offer in klagomål och väckte rättsliga åtgärder mot den misstänkte i olika provinser, som Bangkok, Samut Prakan och Chonburi.

Den misstänkte är för närvarande häktad, medan polisen jagar hennes medbrottslingar, av vilka några enligt uppgift är kinesiska medborgare. Warinnicha släppte inte omedelbart en vädjan eller ett uttalande till pressen om anklagelserna.

Rhines Facebook och Instagram har inte uppdaterats på över ett år och deras hemsida omdirigerar nu till en kinesisk utbildningswebbplats om testamenten, vilket gör att investerare inte har sina pengar och förlitar sig på domstolsåtgärder, säger thailändsk polis. Som ett resultat var representanter från Rhen, om det finns några, inte tillgängliga för kommentarer för denna berättelse.

Källa: Thailands regering IDMB Facebook. Alla anklagelser och anklagelser kommer från IDMB.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.