Thailändsk turistminister uppmanar till att undvika stereotyper av kinesiska turister bland visumpolitiska brottsbekymmer

FOTO: INN News

Nationellt —

Den thailändska ministern för turism och sport, Sudawan Wangsuphakijkosol, varnade för att göra svepande antaganden om kinesiska turister som besöker Thailand och hävdar att de alla har för avsikt att utnyttja landet och delta i illegala affärer och handlingar.

Sudawans uttalande gjordes som svar på farhågor angående det föreslagna tre månader långa tillfälliga viseringsbefrielsen för kinesiska turister. Kritiker sa att politiken för gratis visum, som ursprungligen föreslogs av premiärminister Srettha Thavisin, skulle leda till mer transnationell brottslighet som involverar kinesiska medborgare.

I synnerhet kretsar oron kring rädslan för att det fria visumet skulle kunna leda till en tillströmning av kineser till Thailand, bland vilka kan vara operatörer av callcentergäng, ägare av illegala företag och andra typer av kriminella enheter.

Den planerade politiken kan också förvärra trängseln vid immigrationsdiskarna och få en del thailändare att förlora sina jobb till vissa kinesiska individer som i hemlighet försöker utnyttja politiken till sin egen fördel.

Minister Sudawan svarade dock att ministeriet för turism och sport kommer att strikt tillämpa lagen för att eliminera alla typer av illegala företag, oavsett om de drivs av kinesiska medborgare eller andra. Hon gav dock ingen tydlig plan på hur de skulle göra detta.

Hon betonade vidare vikten för denna politik att minska viseringskraven för kineser eftersom kinesiska turister utgör en stor del av landets turistintäkter, med över 2.23 miljoner ankomster sedan början av detta år och 100 miljarder Baht genererade.

Ministern varnade slutligen för att anta att varje kinesisk turist är här för att delta i orättvis konkurrens med thailändska företag eller för att bedriva olaglig verksamhet. Om något fel upptäcks kommer lagen att tillämpas strikt, sa hon än en gång, men återigen förklarade hon inte exakt hur.

"I fall där individer med dåliga avsikter kommer i sken av turister, har turistpolisen åtgärder på plats för att bekämpa och gripa dem." Ministern avslutade.

Den thailändska regeringen kommer att fatta ett slutgiltigt beslut om det kinesiska visumförslaget denna vecka, som nästan säkert kommer att godkännas.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.