Pattaya-polisen grips efterlyst japansk turist för att ha stulit polisbil

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Pattaya —

En japansk turist, efterlyst i Japan för ett bedrägerifall värt över 20 miljoner yen (4.8 miljoner baht), greps i Pattaya tisdagen den 12 september efter att ha stulit en polisbil i Bangkok.

Turisten, Yuki Yagi, 35, hamnade i ett hörn av Pattaya-polisen i ett hyresrum på femte våningen i ett hotell i centrala Pattaya, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Namnet på hotellet kunde inte identifieras av polisen.

Pol. Generalmajor Thanit Thaiwatcharamat, Immigrationsbyråns överbefälhavare, berättade för lokala medier att Yuki var efterlyst i sitt hemland för sin påstådda inblandning i ett förskingringsfall, med ekonomiska skador på totalt över 20 miljoner yen eller omkring 4.8 miljoner baht.

Efter samordning med den japanska ambassaden grep polisen Yuki i Bangkok den 7 september och eskorterade honom till Ratchadas brottmålsdomstol för rättsliga förfaranden. Men när mannen anlände till Suan Phlu immigrationskontor efter att ha lämnat domstolen, övertalade mannen polisen som körde bilen för att hämta en rullstol åt honom, och hävdade att han hade ont i benen och att han inte kunde gå.

Övertygad lämnade polisen bilen. Det var i detta ögonblick som den japanska mannen hoppade ut ur fordonets bakdel, satte sig bakom ratten och körde iväg. Han kolliderade också med officerare stationerade vid immigrationskontorets port, vilket resulterade i lindriga skador på dem, och flydde sedan till Pattaya. Denna incident inträffade runt 11:17 den 9 september.

Vid ytterligare inspektion fann man att Yuki också hade stannat kvar på sitt visum under en orapporterad tidsperiod. Han sitter i Pattaya-polisens förvar för tillfället och kommer senare att utlämnas från landet efter att ha stått inför anklagelser i Thailand relaterade till hans flykt från arresten.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.