Gå framåt Kandidat vinner Rayong-by-valet

FOTO: Thairath

PRESSMEDDELANDE:

I ett nyval som hölls i Rayong valkrets 3, gick Move Forward Party-kandidaten Pongsathon Sonpechnarintr som segrare och säkrade ett betydande försprång över sina motståndare.

Partiledaren Pita Limjaroenrat tillkännagav vinsten och uttryckte sin tacksamhet till väljarna för deras orubbliga stöd.

Inofficiella resultat hade indikerat att Pongsathon fick betydande 39,296 26,466 röster, vilket visade ett starkt mandat från väljarna. Hans närmaste rival, Banyat Jetanachan från Demokratiska partiet, hamnade efter med 881 XNUMX röster, medan underlöjtnant Ruangchai Sombatphuthorn från Rang Ngarn Sang Chart Party fick XNUMX röster.

Pita talade om segern från ett lokalt kafé i Klaeng-distriktet, där han förmedlade sin avsikt att utnyttja detta politiska momentum för framtida extraval inför nästa allmänna val.

Efter tillkännagivandet av segern sa Pita att han kommer att återvända till Bangkok för att övervaka Move Forward-parlamentsledamöter när de engagerar sig i en intensiv granskning av regeringens policyförklaring under veckans parlamentariska sessioner.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.