Prognos för kraftiga regn för 33 provinser, inklusive Bangkok

FOTO: Prachachat

Nationellt —

Thailands meteorologiska avdelning har förutspått kraftiga regn för 33 provinser under de kommande 24 timmarna, med 70 % av Bangkok som förväntas påverkas.

Avdelningen torsdagen den 14 september sa att en våldsam storm har korsat över Myanmar, övre norra Thailand och övre norra Laos, och närmar sig med lågtryck in i norra Vietnam och Tang Keiy-bukten. En annan mindre storm från sydväst har överväldigat Andamansjön och Thailandbukten.

Detta kan resultera i kraftiga regn i vissa delar av norra, nordöstra, centrala och östra Thailand.

Medborgare som bor i de drabbade områdena rekommenderas att vara försiktiga med översvämningar, särskilt bergssluttningar vid floder och låglandsområden. De rekommenderas också att vara vaksamma när de kör under åskväder.

Övre Andamansjön och övre Thailands viken förväntas uppleva vågor på 1-2 meter höga, med vissa områden som upplever vågor på 2 meter eller mer under åskväder. Segling under åskväder bör undvikas.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.