Bangkok taxichaufför lämnar tillbaka 52,000 XNUMX baht kontanter till kinesisk turist

Bangkok —

En taxichaufför i Bangkok lämnade tillbaka en hög med sedlar på totalt 52,000 XNUMX baht till en kvinnlig kinesisk turist. Den senare lämnade av misstag pengarna i baksätet på den hederliga förarens bil.

Tisdagen den 19 september lämnade Montree Sae Tang tillbaka pengarna till kvinnan, endast identifierad som Ms. Yang, på FM 91 trafikradiostationen.

På söndagen sa Montree att han hämtade kvinnan i Prachachart Bamphen-området och körde henne till ett hotell på Soi Sukhumvit 22. Senare hyllades han av en annan passagerare som informerade honom om att det fanns thailändska sedlar utspridda över baksätet på hans taxi . Det fanns inga andra dokument.

Efter att ha räknat pengarna med passageraren fann Montree att det fanns över 52,000 XNUMX baht. Montrees passagerare hjälpte honom att kontakta ett hotell där han hade släppt av den utländska kvinnan och fick reda på att ingen hade anmält deras pengar försvunna.

Montree säkrade pengarna i en papperspåse och ringde trafikradiostationen FM 91 för att begära deras hjälp med att hitta kvinnan. Därefter gick han till stationen med pengarna och tillsammans sträckte de sig ut till hotellet och granskade bilder från säkerhetskameror, som avslöjade hur den kinesiska kvinnan gick av från taxin.

Radiostationen kontaktade sedan Thong Lor-polisstationen och fick reda på att en kinesisk kvinna hade anmält sina pengar försvunna där.

På tisdagen träffade Montree kvinnan igen och lämnade tillbaka pengarna till henne i närvaro av personal från radiostationen.

Den ärlige föraren sa att han aldrig tänkt på att behålla pengarna för sig själv. "Jag visste att jag inte skulle kännas rätt att behålla den, tillade han.

Samtidigt sa Yang att hon var imponerad av taxichaufförens ärlighet och det faktum att många försökte hjälpa henne. Hon sa att hon ofta besökte Thailand på semester.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.