Legendariska belgiska sångaren Lou Deprijck som skrev Pattaya, Pattaya Song dog vid 77

Pattaya —

Den legendariska belgiska sångaren Lou Deprijck, känd för att ha komponerat 1970-talets punkhit "Ca plane pour moi", och den ikoniska Pattaya, Pattaya-låten har gått bort vid 77 års ålder, vilket bekräftats av hans sambo.

Hans mest kända internationella hit, Ca plane pour moi, ett livligt spår på tre minuter, som kan översättas till "Allt går bra för mig" från franska, uppnådde global stjärnstatus när den framfördes av den belgiska kollegan Plastic Bertrand 1977.

I ett hjärtligt meddelande på sociala medier uttryckte Vanessa Vanderkimpen, Deprijcks partner, sin sorg och sa: "Mitt solsken... min älskling... min man, mitt allt. Jag följde med dig till ditt sista andetag som du ville att jag skulle göra.”

Med sin catchy öppningstext, "Wham! Bam!”, ”Ca plane pour moi” utforskar upptåget hos en whiskydrickande katt, en missnöjd flickvän, baksmälla och öl.

Låten toppade listorna i Frankrike, säkrade den åttonde platsen i Storbritannien och nådde andraplatsen i Australien. Det blev ett ikoniskt spår i new wave-punkgenren och fungerade som inspiration för många coverversioner, inklusive tolkningar av Sonic Youth, Red Hot Chili Peppers, Vampire Weekend och Nouvelle Vague.

Trots att Plastic Bertrand fick berömmelse av låten, hävdade Deprijck både dess komposition och sång.

Ursprunget till denna hit var intrasslat i kontroverser i flera år, vilket ledde till juridiska strider om rättigheterna mellan de två artisterna. Plastic Bertrand, även känd som Roger Jouret och nu 69 år gammal, avvisade konsekvent Deprijcks påståenden. Till slut dömde två domstolar i Bryssel till Plastic Bertrands fördel och erkände honom som "utföraren" av låten.

I det franska sällskapet av författare, kompositörer och musikförläggare (Sacem) krediteras Plastic Bertrand som utövande, medan Deprijck erkänns som kompositör.

När det gäller Pattaya, nästan varje Pattaya-besökare har hört den medryckande hitlåten som har blivit en sorts inofficiell temasång för den populära turistorten i Thailand som är känd för sitt nattliv och underhållning.

Deprijck avled på ett sjukhus i Belgien efter en kort tids sjukdom.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.