Den falska Chonburi-polisen hamnar i handbojor efter att ha försökt rädda en vän med hjälp av falsk auktoritet

Chonburi —

En polisimitator i Chonburis Mueang-distrikt försökte använda sin falska auktoritet på en riktig polis för att rädda sin vän men misslyckades kapitalt.

Den bisarra incidenten utspelade sig den 17 september på Samets polisstation i Mueang-distriktet i Chonburi. Pol. Maj:t Chingchai Paiboon var i tjänst runt 1:30 och övervakade den misstänkte, Traikhun Mangkhang, som nyligen hade arresterats för påstått rattfylleri.

Sedan, Pol. Maj Chingchai rapporterade att omkring klockan 4:45 gick en man klädd i helt formell polislöjtnant-generalklädsel fram till stationen och presenterade sig som en polis direkt från den nationella polisbyrån.

Mannen krävde att Pol. Maj Chingchai släpper omedelbart den misstänkte för rattfylleri, Mr. Traikhun, som för närvarande var häktad på stationen. Han tillrättavisade också officer Chingchai och uppgav att han hade ringt sin överordnade hundra gånger för att släppa den misstänkte och ifrågasatte varför officeren var så långsam med att lyda ordern. Detta tvingade honom att själv besöka stationen mitt i natten, klagade mannen argt.

Emellertid, Pol. Maj:t Chingchai var tveksam till mannens uppförande, så han genomförde en identitetskontroll på honom och kunde, föga förvånande, inte hitta hans namn i polisens identitetssystem.

Denna uppenbarelse fick Pol. Maj Chingchai började förhöra mannen, och till slut erkände imitatören att han inte var en polis, utan snarare bara en civil.

Bedragaren avslöjade hans riktiga namn som Prasit Kornkasem, 59. Han erkände att han köpt en polisuniform från en allmän polisuniformbutik och skaffat insignierna från en onlinebutik.

Prasit erkände vidare att han bar uniformen i ett försök att rädda sin vän, Mr. Traikhun, i hopp om att använda falsk auktoritet för att kringgå juridiska processer. Emellertid, Pol. Maj Chingchai informerade honom om att hans agerande utgjorde ett brott och att han skulle gripas anklagad för "olaglig användning av en uniform eller utsmyckning av en polis, eller otillåten användning av ett märke eller rangbeteckning på ett sätt avsett att lura andra till att tro att man själv har en sådan position eller auktoritet.”

Pol. Maj Chingchai fortsatte sedan att fängsla Prasit.

Enligt thailändsk lag ska den som pryder sig med en polisuniform utan auktoritet dömas till fängelse i en period som sträcker sig från 3 månader till 5 år, i enlighet med den nationella polislagen från 2004, artikel 108.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.