Premiärministern fördubblar ekonomiska boosters

PRESSMEDDELANDE:

Flera centrala ekonomiska initiativ tillkännagavs nyligen på Thairath Forum 2023 under temat "Future Perfect."

Under forumet bekräftade premiärminister och finansminister Srettha Thavisin det kommande 10,000 4 bahts digitala plånboken. Programmet syftar till att underlätta människors levnadskostnader och kommer att lanseras i februari nästa år. Specifika riktlinjer inkluderar utgifter inom en XNUMX-kilometers radie från en användares registrerade bostad för att stödja lokala samhällen.

Brådskande visumfria policyer för kinesiska och kazakiska turister är för närvarande under utveckling. Regeringen för samtal med flygbolag för att utöka rutter, med fokus på turistmål som Phuket. Detta initiativ förväntas öka intäkterna under fjärde kvartalet med cirka 4 miljarder baht. Regeringen har också tagit hänsyn till farhågor om potentiellt skadliga affärsmetoder samtidigt som den säkerställer att omfattande säkerhetsåtgärder genomförs.

Ett tillkännagivande om den nya dagliga minimilönen på 400 baht väntas senast i november, med införande till den 1 januari 2024.

Slutligen bekräftade regeringen att den skulle upprätthålla sitt åtagande om skuldlättnader för jordbrukare, ett initiativ som har funnits under de senaste nio åren. Planer för att hantera skulder inom andra sektorer som utbildning och privatekonomi pågår också.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.