Huvudmisstänkt arresterad i Pattaya är kopplad till Happy Water Party i Uttaradit, säger polisen

Nationellt – Banglamung och Chonburi poliser tillfångatog en viktig misstänkt som var kopplad till en "Happy Water"-födelsedagsfest i en lokal inflytelserik persons hem i Uttaradit-provinsen.

Den 22 september 2023, Pol. Överste Navin Sinthurat, chef för Banglamungs polisstation, fick en rapport om gömstället för en efterlyst misstänkt för narkotikaanvändning. Polisstyrkan skickades omedelbart till platsen. Vid ytterligare utredning hittades en misstänkt som bara identifierades av polisen som Mr. Kritsada, eller hans smeknamn Tom, 34-åring, från Uttaradit-provinsen, bosatt i en hyreslägenhet på Pattaya Third Road.

Den misstänkte, Tom, stod inför följande anklagelser enligt Pol. Col Navin: Distribution av narkotiska droger som ett klass 1-brott och ömsesidig överenskommelse mellan två eller flera individer om att begå ett allvarligt brott relaterat till olagliga droger. Tom hävdade att han blivit tillsagd av en annan person att leverera ett paket utan att veta om de olagliga ämnen som fanns inuti.

Tillbaka den 21 augusti 2023 inleddes en operation för att hålla tillbaka en grupp på 38 individer vid födelsedagsfesten för sonen till en Tambon-hövding i Uttaradit-provinsen. Glat vatten, ett olagligt ämne och ett olagligt vapen hittades som bevis. Från utredningen fick poliserna reda på att Tom levererade ett narkotiskt ämne till festen.

För vidare utredning skulle poliserna arbeta proaktivt för att arrestera andra individer och misstänkta för deras påstådda brott.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/