Turbuss full av kinesiska turister kraschar in i ett träd vid Bali Hai Pier i Pattaya, föraren skyller på bromsfel

FOTO: MGR Online

Pattaya-

Arton kinesiska turister var oskadda men skakade upp efter att en turistbuss körde in i ett träd nära Bali Hai-piren i morse, där busschauffören skyllde på bromsfelre.

Kapten Natthaphon Sangsri vid Pattaya City Police underrättades om olyckan på lördagsmorgonen (23 september)rd) nerför en kulle nära Bali Hai Pier i södra Pattaya.

Polis och räddningstjänst anlände till platsen för att hitta den skadade resebussen fast mellan två träd. Arton kinesiska turister hittades panikslagna och skakade av olyckan men ingen skadades.

Busschauffören identifierades av Pattaya-polisen som Kamsaen Srichum, 43. Han vägrade först att gå till polisstationen och bråkade med polisen och hävdade att olyckan inte var hans fel och att han inte borde hållas ansvarig.

Kamsaen berättade för polisen att han tog de kinesiska turisterna till Bali Hai-piren för att föra dem till båtarna på väg till Koh Larn, en populär turistö. Plötsligt misslyckades bromsarna och Kamsaen säger att han bestämde sig för att krascha in i ett träd för att stoppa bussen och för att undvika ytterligare skador eller skador genom att låta bussen gå utom kontroll vid bryggan. Kamsaen betonade att han enligt hans uppfattning hjälpte till att förhindra skador och att bromsfelet inte var hans fel.

Kamsaen fördes till Pattayas polisstation oavsett och kapten Natthaphon uppgav att CCTV skulle granskas såväl som bussens skick för att avgöra om Kamsaens uttalanden var korrekta innan någon bedömning av eventuella juridiska utmaningar ägde rum.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.