Ung thailändsk kvinna dödad, utländsk man saknad, efter att ha blivit påkörd av motorbåt när hon simmade på Koh Larn

Pattaya/Koh Larn-

En ung thailändsk kvinna dödades och en oidentifierad utländsk man saknades efter att ha blivit påkörd av en motorbåt när hon simmade från Koh Larn i natt den 25 september 2023 vid solnedgången.

Den tragiska händelsen ägde rum runt 4:00 utanför Tian Beach på Koh Larn. Vittnen uppger att en ung thailändsk kvinna och en utländsk man simmade tillsammans när en motorbåt som till synes levererade turister i närheten ska ha gått in i badplatsen och träffat åtminstone kvinnan. Båten uppges ha stannat en kort stund efter att ha träffat paret och sedan rusat iväg.

Kvinnan hittades senare flytande avliden i vattnet utanför Koh Larn och hade tecken på propellermärken från en båt över kroppen. Hon identifierades senare men hennes namn har undanhållits av The Pattaya News i väntan på kontakt med hennes familj och vänner.

Vid presstid var den oidentifierade utländska mannen försvunnen med dykare som sökte i området.

Motorbåtskaptenen, som sagt, verkade ha flytt från platsen efter händelsen, men Pattaya-polisen letar efter den ansvariga personen genom att använda CCTV, vittnesuppgifter och loggar från närliggande bryggor.

Enligt Pol. Överste Thanaphong Phothi, Pattayas polisstation Chefen, de hade identifierat båtkaptenen sent på måndagskvällen den 25 september 2023 och försökte spåra den misstänkte för åtal.

Vittnen från Tian Beach uppgav att paret hade hyrt en strandsäng och hade lämnat efter sig en telefon och flera personliga ägodelar när de gick och badade som Pattaya-polisen tog i förvar som bevis. Senare avslöjades att kvinnan hade hyrt ett rum i hennes namn på en resort på ön, vars namn undanhölls på grund av den pågående utredningen, innan den tragiska händelsen.

Bilderna är stockbilder på Koh Larn från TPN-media eftersom bilderna från platsen kan störa känsliga tittare.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/