Pattaya-polisen lanserar brottsavskräckande insats för att bygga turistförtroende mitt i programmet för viseringsundantag

Pattaya —

Turistpolisen ledd av Pol. Generallöjtnant Sukhun Prommayon inledde en brottsavskräckande operation onsdag kväll den 27 september för att skapa förtroende bland turister, med särskilt fokus på kinesiska och kazakiska besökare som nyligen har kommit till Pattaya genom programmet för viseringsundantag.

En videoversion av den här historien kan hittas genom att trycka eller klicka här.

Turistpolisens befälhavare Pol Lt Gen Sukhun sände en stor polisgrupp vid 4:30 igår vid Bali Hai Pier.
Operationen inleddes för att öka säkerheten för turister i Pattaya bland regeringens program för viseringsundantag, som kommer att pågå till den 29 februari 2024. Programmet gäller kinesiska och kazakstanska turister, vilket gör att de kan stanna i kungariket i 30 dagar utan att ansöka om visum i förväg för att öka turismen.

Enligt Pol Lt Gen Sukhun prioriterar turistpolisavdelningen alla besökares säkerhet. Han konstaterade att Pattaya är ett populärt turistmål, så besökare bör känna sig trygga när de reser i staden för att behålla stadens positiva rykte.
Olika relevanta myndigheter deltog i operationen, såsom Chonburi Provincial Police, Pattaya Police, Immigration, Marine Police Division, Banglamung-distriktets tjänstemän och representanter från privata företag.

I slutet av uppdraget fann en rundtur runt Pattaya att inget var fel. Insatsen är en del av regeringens och den kungliga thailändska polisens policy.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.