Thai New Rising Taekwondo Star Banlung säkrar andra guldmedalj för Thailand vid Asian Games

Nationella -

Thailand säkrade sin andra guldmedalj i Taekwondo med en grym seger från Mr. Banlung Tubtimdang, en stigande Taekwondo-stjärna känd som "Yu", vid Asian Games i Hangzhou.

หยู โด เอเชียนเกมส์ ล้มเต็งอิหร่าน
FOTO: Springnews

Segern var ett historiskt ögonblick för Yu, som uppnådde denna anmärkningsvärda bedrift vid 18 års ålder, vilket markerade sin debut vid de asiatiska spelen. Efter den första guldmedaljen från Panipak, gjorde Thailand sitt namn i de asiatiska spelen igen. Yus resa till denna guldmedalj började tidigare i år när han tog en silvermedalj vid världsmästerskapet i Taekwondo som hölls i Azerbajdzjan i juni.

Anmärkningsvärt att Thailand inte hade uppnått dubbla guld i kampsportsdivisionen sedan 2010, under de asiatiska spelen i Guangzhou i Kina. Lagets huvudtränare vid den tiden var Mr. Chutchawal Khawlaor som även presenterades som huvudtränare för Hangzhou Asian Games denna gång.

13 ปีที่รอคอย
FOTO: Thairath

Yu sa med tillförsikt att han har siktat in sig på de olympiska spelen 2024. Han gav också sina tankar om sin ofta diskuterade höjd, 190 centimeter, att den har sina nackdelar också på grund av lägre hastighet och mindre kraft.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.