Den thailändska jordbruksministern ger hjälp och hjälp till översvämningsdrabbade områden

Nationellt —

Den thailändska ministern för jordbruk och kooperativ besökte översvämmade områden i provinserna Lampang, Phrae och Sukhothai för att hjälpa lokalbefolkningen med katastrofhjälpspaket.

Den 1 oktober 2023 besökte kapten Thamanat Prompow, jordbruks- och kooperativminister Mae Phrik-distriktet och Mueang-distriktet, Lampang-provinsen, för att lösa översvämningsproblem i de lokala områdena, samt distribuera katastrofhjälpspaket till lokalbefolkningen.

FOTO: Thairath

Från den 27:e till den 30:e september 2023 orsakade kraftiga regn översvämningar i flodstränderna, vilket skadade lokala hushåll och jordbruksområden i 8 distrikt.
Kapten Thamanat sade också att allmänheten bör vara försiktig med klimatförändringar eftersom det skulle leda till både torka och översvämning. Relevanta statliga myndigheter kommer att arbeta proaktivt för att omedelbart hjälpa de behövande.

FOTO: Thairath

Men senast 2024 har departementet för bevattning en konkret plan för att bygga 2 reservoarer och 2 Monkey Cheek-projekt (ett kungligt projekt för reservoaren) som förvarsbassänger. Detta kommer att förbättra livskvaliteten för jordbrukare och hjälpa till att kontrollera översvämningar.
Kapten Thamanat gjorde också andra besök i Phrae-provinsen och Sukhothai-provinsen för att hjälpa till med översvämningsrelaterade frågor.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.