Phukets största berättelser från den senaste veckan: premiärminister besöker igen och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är utformade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 25 september 2023 till söndagen den 1 oktober 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En thailändsk man greps i Phuket efter att ha stulit cannabis, ätbara cannabisprodukter och kontanter till ett värde av totalt 227,000 XNUMX baht.

Cannabis avkriminaliserades i Thailand 2022.

2. Phuket välkomnar turister från Kazakstan till Thailands visumbefrielseprogram.

Phuket välkomnar turister från Kina till Thailands visumbefrielseprogram.

Den thailändska regeringens policy för gratisvisum för kinesiska och kazakstanska turister har godkänts i Royal Gazette och publicerades tisdagen den 19 september.

3. En man greps i en cannabisbutik i Patong. Han hittades säljande magiska svampar som är listade som illegala droger i kategori 5 i Thailand.

Han beslagtogs av olika typer av magiska svampar som listades som AA, GT, PED, MMR.

4. Den thailändska premiärministern Srettha Thavisin anlände till Phuket fredagen den 29 septemberth) för att följa upp utvecklingen av flygplatser i Andaman-provinserna och stora transportprojekt i Phuket.

Premiärminister Srettha noterade, "Phuket är en modellprovins för att stärka ekonomin med sina unika erbjudanden. Phuket förbinder klusterprovinser (Phang Nga och Krabi).

5. Den thailändska transportministern lovade att få spårvagnar att hända i Phuket City. Projektet kommer dock att ske efter att ett pågående byggprojekt för utbyggnad av vägen har slutförts som kommer att ta cirka två år till.

Phuket City har trafikstockningar och pågående byggarbeten för utbyggnad av vägar, särskilt på Highway 402. Av denna anledning är ett byggprojekt för lätta järnvägar, eller spårvagn, för närvarande stillastående i två år till för att först slutföra byggandet av vägutbyggnaden.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.