Två holländska män dödades, en holländsk man överlever Nakhon Ratchasima lastbilskrasch

FOTO: THAIRATH

Nakhon Ratchasima -

En 79-årig holländsk pickup-förare kolliderade med en betongbarriär i en central trafikö på Mittraphap-vägen, Nakhon Ratchasima-provinsen, vilket ledde till två dödsfall och en enda överlevande som hade spänt fast sitt säkerhetsbälte.

Kl. 10:30 den 1 oktober 2023, Pol. Överstelöjtnant Uuaychai Phromwong, Klang Dongs polisstation, Pak Chong-distriktet, Nakhon Ratchasima-provinsen, och ett räddningstjänstteam fick en olycksrapport om en lastbil som kolliderade med en betongbarriär i den centrala trafikön på Mittraphap-vägen.
Enligt rapporten från räddningsstyrkan var pickupen svårt på höger sida och ett högerhjul hade studsat av. En förare och en baksittande passagerare hittades ihjälklädda.

En annan passagerare i framsätet ådrog sig dock endast en lindrig skada då han hade spänt fast säkerhetsbältet. Räddningsteamen använde räddningsutrustning för att bryta sig in i bilen för att hämta sårade och kroppar.

Vid den inledande utredningen identifierade relevanta poliser senare offentligt offren för bilolyckan efter att ha kontaktat ambassaden och släktingar: Frederik Janssen, 79 år gammal holländare, Frederik Diederik Janssen, 49 år gammal, också holländsk, och den enda överlevande, herr Bakker Gerrit Jan, 70 år, också holländare. Alla hade bott i Thailand som expats i mer än 20 år.

Herr Bakker berättade för lokala thailändska medier att de var på väg tillbaka till Udon Thani-provinsen efter en resa från Bangkok men sa att han inte kunde minnas något relaterat till olyckan. Bakker tillskrev enligt uppgift sin överlevnad till att alltid spänna fast sitt säkerhetsbälte.

Orsaken till olyckan var fortfarande under utredning vid presstillfället och den exakta orsaken är fortfarande okänd.

TPN Media ger sina uppriktiga kondoleanser till offrens vänner och familj.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.